Asennus

Ilmalämpöpumpun asennus

CoolerMan asentaa ilmalämpöpumput.
Onnistuneen ilmalämpöpumpun hankinnan varmistat ostamalla sekä laitteen että asennuksen samasta liikkeestä. Vaikka ilmalämpöpumpun asennus saattaa sivusta seurattuna näyttää varsin yksinkertaiselta, asennustyöhön sisältyy kuitenkin monta ammattitaitoa ja erikoistyökaluja vaativaa työvaihetta.

Meiltä saat turvallisen asennuksen. Tilauksen yhteydessä sovitaan ajankohta, jolloin asentajat tulevat asentamaan laitteen kotiisi. Ammattilaisilta työ sujuu nopeasti ja laadukkaasti. Ilmalämpöpumpun asennus hoituu tavallisesti yhdessä päivässä. Palveluun kuuluu, että asentajat myös siivoavat jälkensä lähtiessään.

Asennuspaikkaa valittaessa on otettava huomioon laitteen sähköistys, kylmäaineputkien asennus ja läpiviennit sisä- ja ulkoyksikön välille sekä sisäyksikön kondenssiveden poisto viemäröintiin tai ulos. Mikäli ilmalämpöpumpun asennus katselmusta ei tehdä etukäteen, asentajamme suosittelevat tai määrittävät parhaan ja tehokkaimman sijoituspaikan.

Ilmalämpöpumpun perusasennus kattaa suurimman osan kaikista asennuksista. Mikäli asennuksessa vaaditaan perusasennuksesta poikkeavia työsuoritteita, ne veloitetaan hinnaston mukaisesti.

Perusasennukseen sisältyy:

 • Sisä- ja ulkoyksiköiden asennuksen, sisältää seinätelineen kiinnikkeineen.
 • Yhden läpiviennin tekeminen max. 30 cm paksuun puuseinään.
 • Eristetyt kylmäaineputket ja kylmälinjan kotelointi max 4 metriä.
 • Laitteistojen välinen sähköistys + kondenssivesiputki.
 • Laitteistojen sähkönsyöttö maadoitetulta pistorasialta, etäisyys max 4 metriä sekä turvakytkin asennustarpeen mukaan. (Asennuksissa noudatetaan voimassa olevia asetuksia ja hyvää asennustapaa)
 • Ulkoyksikön kiinnitys seinätelineellä tai asennus maatelineelle kohteen mukaan. (Maateline ja sen perustukset eivät sisälly asennukseen)
 • Läpiviennin tiivistys höyrynsulun varmistamiseksi
 • Tyhjiöinnin varmennus digitaalisella tyhjiömittarilla
 • Tyhjiöinnin ja loppupaineen tarkistaminen
 • Liitosten vuotamattomuuden tarkistus
 • Käyttöönotto ja käyttöopastus.

Asennuksessa huomioitavaa

Asiakas järjestää asennusta varten työmaasähkön mikäli kiinteistö rakennusvaiheessa.
Sisä- ja ulkoyksikölle pitää olla vähintään yksi sähköliitäntä (10A), voidaan käyttää (16A). Asennuspaikan raivaus ei sisälly perusasennukseen, asennuspaikan raivaus voidaan suorittaa lisätyöhinnaston mukaisesti tuntityönä.

Kylmäaine ja sähköasennuksia voi tehdä ainoastaan turvallisuus ja kemikaaliviraston (TUKES:n) hyväksymän asentajan toimesta. Coolerman käyttää vain asentajia, joilla on nämä lupa-asiat kunnossa.

Asennuksissa noudatetaan voimassa olevia asetuksia ja hyvää asennustapaa. Asennuksissa noudatetaan voimassa olevia työturvallisuusvaatimuksia.